Waardevol vrijwilligerswerk

Vind jij het belangrijk om kwetsbare ouderen te helpen om van het leven te genieten? Geef je graag wat extra aandacht aan een ander? Dan ben je als vrijwilliger bij Careaz op de juiste plek. Wij vinden het belangrijk dat ouderen kunnen leven zoals ze dat zelf willen. Betrokken vrijwilligers zijn hierbij absoluut onmisbaar!

Doen wat bij jou past

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om bij Careaz iets te doen wat je leuk vindt en wat bij je past. Zo kun je wandel- of gespreksmaatje zijn, klusjes doen, bewoners begeleiden naar afspraken, helpen bij het koken of de broodmaaltijd, koffie schenken in de gemeenschappelijke woonkamers, helpen bij activiteiten of samen met ouderen een ritje maken op de duofiets.

Wat vragen we?

Het maakt niet uit of je veel tijd hebt of een paar uur per week. Of je alleen overdag wilt werken, of juist in de avond of in het weekend. Wat wél belangrijk is, is dat je ouderen een warm hart toedraagt en met aandacht wilt ondersteunen. Dat je afspraken nakomt en het leuk vindt om samen te werken met andere vrijwilligers, met medewerkers van Careaz en met de naaste familie van bewoners. Voordat je start als vrijwilliger vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Careaz kan je hierbij helpen en vergoedt de kosten.

Wat bieden we?

Als vrijwilliger sta je er natuurlijk niet alleen voor. Je kunt rekenen op begeleiding van een medewerker van Careaz bij wie je altijd terecht kunt met vragen. Je ontvangt een paar keer per jaar onze nieuwsbrief. En om onze waardering te tonen voor jouw inzet organiseren we jaarlijks een gezellige bijeenkomst voor alle vrijwilligers. Als vrijwilliger van Careaz krijg je een vrijwilligersovereenkomst en ben je verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente.

Aanmelden als vrijwilliger

Wil je graag iets betekenen voor bewoners van onze locaties of voor ouderen die zelfstandig wonen maar wel een helpende hand kunnen gebruiken? Neem dan gerust eens contact op met een van onze coördinatoren informele zorg:

• Careaz Aalten: Thea Meinen, 06 22 43 43 49
• Careaz Berkelland: Carla Heming, 06 10 45 13 91
• Careaz Oost Gelre: Mireille Wopereis, 06 10 45 07 54

“Ik ben elke keer weer onder de indruk van de dankbaarheid van de mensen. Wanneer ik kom, word ik met enthousiasme ontvangen.”

Lees hier het hele verhaal van Wilma Doornink, vrijwilliger bij Dr. Jenny